Bieraanbiedingen van Nederlandse supermarkten

Bier is een van de populairste drankjes in Nederland. Het verbaast dan ook niet dat Nederlanders het meeste bier kopen bij supermarkten. Nederlanders kopen het meeste bier bij supermarkten, gevolgd door speciaalzaken, cafés en restaurants. Het aandeel van supermarkten is ruim tweederde van de totale bierverkopen.

Bieraanbiedingen bij supermarkten

Om zich te onderscheiden van hun concurrenten, al dan niet tijdelijk, maken supermarkten prijsafspraken met bierbrouwerijen om hun klanten mooie bieraanbiedingen te kunnen geven. Bieraanbiedingen zijn een belangrijke manier waarop supermarkten hun klanten (en nieuwe!) kunnen aantrekken en hun bierverkoop kunnen verhogen.

De frequentie van bieraanbiedingen verschilt sterk per supermarkt. Sommige supermarkten hebben maandelijkse bieraanbiedingen, terwijl andere supermarkten wekelijks bieraanbiedingen doen. De frequentie van bieraanbiedingen is afhankelijk van verschillende factoren. De plannen en wensen van de bierbrouwerijen zijn belangrijk, maar daarnaast speelt ook de concurrentie een belangrijke rol.

De grootste supermarkten

De supermarktsector is de afgelopen jaren flink gegroeid in Nederland. Er zijn veel verschillende ketens actief op de Nederlandse markt, sommige landelijk en andere spelen lokaal een rol. Maar wat zijn de vier grootste supermarkten in Nederland? En hoe zit het met bier in hun assortiment?

Albert Heijn is de meest bekende en grootste supermarktketen in Nederland, met meer dan 1100 winkels. Albert Heijn heeft een breed assortiment aan producten, waaronder ook een uitgebreide selectie bier. Je kan bij Albert Heijn kiezen uit meer dan 300 verschillende soorten bier.

Jumbo is de tweede grootste supermarktketen met ruim 685 winkels. Het heeft winkels in bijna elke stad in Nederland. Jumbo heeft een ruime selectie bier, waaronder speciale bieren van lokale brouwerijen.

PLUS is met ruim 550 supermarkten is de derde grootste supermarktketen in Nederland. PLUS heeft een uitgebreid assortiment aan biermerken, waaronder ook speciale bieren uit andere landen.

LIDL is de vierde supermarkt van Nederland wat betreft aantal winkels. LIDL verkoopt als Duitse keten met name Duitse bieren die in Nederland niet als “A-merk” gezien worden zoals Kordaat, Veltins, Oettinger en Argus.  

COOP heeft ruim 315 winkels in Nederland. Wat betreft bier hebben ze een mooi assortiment en regelmatige bieraanbiedingen. Er zijn lokale favorieten en internationale merken, waaronder verschillende soorten lager, pilsener, witbier, blond bier, donker bier, IPA, amber en stout. Er zijn ook speciaalbieren zoals glutenvrije, lage alcohol en fruitbieren.

Bieraanbiedingen vergelijken

Als het gaat om bier, hebben de vier grootste Nederlandse supermarkten een ruim assortiment aan bieren. Van lokale brouwerijen tot bier uit andere landen, er is voor ieder wat wils. De prijzen variëren, maar er is voor ieder budget wel iets te vinden.

Dat de bierprijzen en bieraanbiedingen bij supermarkten zo variëren, was voor ons de reden om een handige tool te maken waarin de prijzen altijd in real-time worden vergeleken. Alle supermarkten die wij tonen, verkopen bier online en dus kan je het bier eenvoudig thuis laten bezorgen. Vaak kan het lonen om je favoriete bij bier een andere supermarkt te kopen dan de dagelijkse boodschappen.

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top