COOP

COOP

Samen maak je ‘t verschil. Wie kent de slogan van deze supermarkt die al sinds 1891 bestaat niet? COOP heeft net als PLUS een coöperatief element met zelfstandige ondernemers die opereren met de namen Coop, CoopCompact en Coop Vandaag. Het ontstaan van COOP is een verhaal om niet snel te vergeten. Fabrieksarbeiders eisten meer loon, lagere prijzen en betere kwaliteit van levensmiddelen. Zij besloten om samen winkels te beginnen om dat voor elkaar te krijgen. Doordat de populariteit en het aantal van deze winkels groeide ontstonden lokaal en regionaal coöperaties.    

In de jaren 60 van de vorige eeuw werden de krachten gebundeld en verenigd tot Coop Nederland. De meest recente overname is die van EMTÉ kwamen er 51 filialen bij. Op dit moment heeft de COOP 314 supermarkten, verspreid door heel Nederland. 

De meeste supermarkten vind je in het oosten van het land, in de provincie Gelderland zijn maar liefst 59 filialen te vinden. Daarna volgen Utrecht, Drenthe en Zuid-Holland.

In 2019 werd een groei gerealiseerd van maar liefst 11% ten opzichte van 2018. COOP heeft een marktaandeel van zo’n 3.7%. Ook op online gebied maakte het bedrijf een flinke groei door, maar liefst 50% van de klanten bestelde via de app.   

COOP bieraanbieding

COOP staat voor dichtbij, lekker en goedkoop. Daar houden we bij bierprijzen van. Goede bieraanbiedingen zijn aan ons wel besteed. Elke week heeft COOP mooie bieraanbiedingen van een van de grote merken die onze bezoekers het liefste drinken. Van Heineken, Hertog Jan en Amstel tot Bavaria, Jupiler en Grolsch. Als COOP scherpe bieraanbiedingen heeft, zorgen wij dat jij het weet!   

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top