Jumbo

Geschiedenis

Het lijkt voor sommigen misschien of Jumbo een keten van vooral de laatste jaren is, maar de keten bestaat inmiddels al meer dan 95 jaar. Het familiebedrijf van Johan van Eerd begon in 1921 als groothandel met koloniale waren. Zijn achterneef, Karel van Eerd is de oprichter van de Jumbo supermarkten zoals we die kennen.

Het idee ontstond in de familie tijdens enkele reizen door Amerika, waar zelfbedieningszaken en supermarkten al bestonden. Eind jaren 70 van de vorige eeuw werd getest met verschillende concepten voordat in de jaren 90 de keten begon uit te groeien tot belangrijke Nederlandse speler. In eerste instantie wilde men met een winkel de strijd aan gaan met een concurrerende winkel in Tilburg, de Torro. Dit is toevallig ook waar de naam Jumbo vandaan komt. Torro, een machtige stier moest ook als naam verslagen worden. Nog groter en machtiger was de Olifant, een Jumbo. 

Jumbo kenmerkt zich nog steeds als waar familiebedrijf. De kinderen van Karel van Eerd werken inmiddels ook in het bedrijf in de dagelijkse leiding alsmede de raad van bestuur.

Inmiddels heeft Jumbo mede dankzij overnames van onder meer C1000, Super de Boer en EMTÉ meer dan 650 filialen, waarvan twee in België, en zijn ze uitgegroeid tot tweede speler van Nederland . 

Jumbo bieraanbieding

Net als bij bierprijzen.net staat de laagste prijs, grootste assortiment en de beste service hoog in het vaandel bij Jumbo. De formule is gebaseerd op een onderzoek naar de grootste ergernissen van consumenten. Daar zijn de zeven zekerheden uit ontstaan. Deze zeven zekerheden zijn; Euro’s goedkoper, Service met een glimlach, Voor al uw boodschappen, Vers is ook echt vers, Vlot winkelen, Niet tevreden? Geld terug en Uw wensen staan centraal.

Volgens onze bieraanbiedingen vergelijker heeft Jumbo net als AH, PLUS, COOP en Picnic alle grote biermerken in huis en kunnen we dus ook de bieraanbiedingen goed vergelijken. Of je voorkeur nu uitgaat naar Hertog Jan bieraanbiedingen of de bieraanbieding van Heineken, Grolsch, Jupiler, Bavaria of Amstel, wij vergelijken alle bieraanbiedingen van dit moment.  

Jumbo over de jaren heen

  • In 2008 heeft Jumbo op de snelle groei ingespeeld door een eigen merklijn te introduceren onder de namen Jumbo, Jumbo Exclusief en Jumbo Budget. Inmiddels bedraagt het eigen merk assortiment zitten meer dan 7000 producten.
  • In 2009 werd de Super de Boer overgenomen en in 2012 de C1000. Sinds dat moment is Jumbo na AH de grootste speler in de Nederlandse markt.
  • Sinds 2014 is het mogelijk om online bij Jumbo te bestellen.
  • In het eerste kwartaal van 2016 heeft de Jumbo La Place overgenomen.
  • In 2018 volgende de deel overname van EMTÉ samen met COOP.
  • In 2019 was de omzet met ruim 14 procent gegroeid. Daarmee was Jumbo de snelst groeiende supermarkt van Nederland. De omzet van AH is nog altijd twee derde hoger dan die van Jumbo.

Jumbo als sponsor

Jumbo is ook actief in de sport. Zo zijn ze sponsor van Max Verstappen en de Heineken Dutch Grand Prix en helpen ze er voor te zorgen dat de Formule 1 na vele jaren weer in Zandvoort te bezichtigen is. Daarnaast zijn ze ook hoofdsponsor van schaats en wielrenteam Jumbo-Visma, met onder andere Olympisch Kampioenen bij de schaatsers Sven Kramer en Kjeld Nijhuis, en uiteraard wielrenner Tom Dumoulin.  

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top