Picnic

Geschiedenis

Picnic, de ‘jonge hond’ in de supermarktwereld. Helaas geen romantisch geschiedenis verhaal, maar wel een verhaal van deze tijd. We leven in de digitale eeuw, startups beginnen links en rechts van ons, zo ook Picnic. Begonnen in 2015, met een focus op Amersfoort, zonder fysieke winkels en alleen bezorging aan huis. In de jaren na de oprichting breidde Picnic zich in een rap tempo uit, te beginnen in Utrecht in Almere, in 2017 volgde Den Haag, en in 2018 Amsterdam. 

Inmiddels actief in ruim 60 steden en dorpen, met behulp van 5 optimaal geplaatste distributiecentra, en meer dan 700 van de bij de meeste van jullie typerende ‘Picnic bezorgt autootjes’.

De groei is voornamelijk gestimuleerd33 door een aantal investeringen van verschillende families en bedrijven, o.a.; SHV Holdings, Hoyer, en De Rijcke (bekend van Kruidvat).

Sponsoring

Picnic is zoals eerder aangegeven een jonge hond in supermarktlandschap, zodoende zijn zij ook nog beginnend met hun sponsoractiviteiten. Dit resulteert in wat sponsoractiviteiten op wat kleinere schaal, zo zijn ze bijvoorbeeld sponsor van de Amsterdam Tigers, een ijshockeyteam, of LOHC (Leidsche en Oegstgeester Hockeyclub).

Een ander resultaat, ook leuk voor jou, is dat Picnic nog altijd naar sponsoractiviteiten zoekt. Zo geven ze op hun eigen site aan:

“Bij Picnic houden we wel van een beetje gezelligheid 🙂 We vinden het leuk om evenementen bij jou in de buurt te sponsoren met wat lekkers, of voor extra vermaak te zorgen met ons springkussen en voetbal-autootje.”

Vergeet dus niet aan Picnic te denken als je je nieuwe feestje binnenkort organiseert!

Picnic bieraanbiedingen

Uiteraard heeft ook Picnic bier aanbiedingen, iedere week zien we wat verschuivingen in de prijzen, en ook altijd een paar echte toppers. De bieraanbiedingen zijn nog niet altijd concurrerend met de andere supermarkten, maar Picnic heeft wel gegarandeerd geen bezorgkosten.

Internationaal

Picnic heeft ook in een rap tempo de weg naar het buitenland gevonden. Gek genoeg hebben ze in eerste instantie onder een tijdelijke naam (Sprinter) een test uitgevoerd, om na succes direct over te gaan op de eigen naam. Zo is Picnic al sinds 2018 (het 3e jaar van operatie) actief in Duitsland.

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top