PLUS

Plus

PLUS is onderdeel van de Sperwer Groep, een Nederlandse detailhandelsorganisatie met zowel PLUS als Spar in de gelederen. De Sperwer Groep is in 1928 opgericht en kent net als COOP een coöperatieve structuur. In het begin van de jaren 20 werd er tussen kruideniers al samengewerkt in dergelijke structuren. Doordat de vraag naar een landelijke samenwerking om in te kopen toenam, kwamen deze coöperaties samen als handelsmerk.

In de jaren die volgden sloten steeds meer winkels zich aan bij deze organisatie tot de naam in 1987 veranderde van 4=6 in Plusmarkt en sinds 2001 is de naam PLUS.

Na het faillissement van Edah en Konmar in 2006, twee supermarktketens die onder Laurus vielen, nam Sperwer ruim 80 supermarkten over die werden omgebouwd tot PLUS. Eenzelfde aantal supermarkten werden in de periode 2002 en 2003 ook al overgenomen. PLUS is door heel Nederland te vinden met 270 filialen. De provincies met de meeste filialen zijn Zuid-Holland en Limburg.

Uit de jaarcijfers van 2019 blijkt dat PLUS voor het zesde jaar op rij is gegroeid in omzet, met 5.4%. De online omzet is met 33% gestegen.

Plus bieraanbieding

Doordat je bij PLUS in heel Nederland online kan bestellen mag deze supermarkt ook op onze bieraanbiedingen pagina niet missen. Dankzij het coöperatieve karakter van de keten zijn ze in staat om goede prijzen te onderhandelen met de grote bierbrouwes van onder andere Heineken, Grolsch, Jupiler, Bavaria, Amstel en nog vele meer. Wij zorgen er voor dat je met een simpele klik direct beste bieraanbieding van jouw favoriete merk op dit moment te zien krijgt en waar ze beschikbaar zijn. 

Sponsoring

Van 2005 tot en met 2008 was PLUS sponsor van de Eredivisie voetbal. Er werd toen in het begin van het jaar en in de zomer een actie gelanceerd voor klanten door middel van voetbalplaatjes, placemats en magneten. Ook was het mogelijk om via het internet toegangskaartjes te winnen voor wedstrijden. Vanaf 2009 werd schaatser Sven Kramer, die nu bij de ploeg van Jumbo-Visma zit, het boegbeeld van PLUS. De samenwerking was onderdeel van een samenwerking met de schaatsbond KNSB.

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top