PLUS

Plus

PLUS is onderdeel van de Sperwer Groep, een Nederlandse detailhandelsorganisatie met zowel PLUS als Spar in de gelederen. De Sperwer Groep is in 1928 opgericht en kent net als COOP een coöperatieve structuur. In het begin van de jaren 20 werd er tussen kruideniers al samengewerkt in dergelijke structuren. Doordat de vraag naar een landelijke samenwerking om in te kopen toenam, kwamen deze coöperaties samen als handelsmerk.

In de jaren die volgden sloten steeds meer winkels zich aan bij deze organisatie tot de naam in 1987 veranderde van 4=6 in Plusmarkt en sinds 2001 is de naam PLUS.

Na het faillissement van Edah en Konmar in 2006, twee supermarktketens die onder Laurus vielen, nam Sperwer ruim 80 supermarkten over die werden omgebouwd tot PLUS. Eenzelfde aantal supermarkten werden in de periode 2002 en 2003 ook al overgenomen. PLUS is door heel Nederland te vinden met 270 filialen. De provincies met de meeste filialen zijn Zuid-Holland en Limburg.

Uit de jaarcijfers van 2019 blijkt dat PLUS voor het zesde jaar op rij is gegroeid in omzet, met 5.4%. De online omzet is met 33% gestegen.

Plus bieraanbieding

Doordat je bij PLUS in heel Nederland online kan bestellen mag deze supermarkt ook op onze bieraanbiedingen pagina niet missen. Dankzij het coöperatieve karakter van de keten zijn ze in staat om goede prijzen te onderhandelen met de grote bierbrouwes van onder andere Heineken, Grolsch, Jupiler, Bavaria, Amstel en nog vele meer. Wij zorgen er voor dat je met een simpele klik direct beste bieraanbieding van jouw favoriete merk op dit moment te zien krijgt en waar ze beschikbaar zijn. 

Sponsoring

Van 2005 tot en met 2008 was PLUS sponsor van de Eredivisie voetbal. Er werd toen in het begin van het jaar en in de zomer een actie gelanceerd voor klanten door middel van voetbalplaatjes, placemats en magneten. Ook was het mogelijk om via het internet toegangskaartjes te winnen voor wedstrijden. Vanaf 2009 werd schaatser Sven Kramer, die nu bij de ploeg van Jumbo-Visma zit, het boegbeeld van PLUS. De samenwerking was onderdeel van een samenwerking met de schaatsbond KNSB.

PLUS nieuws


Juni 2023
De app van supermarktketen PLUS wordt blijvend verbeterd. Klanten worden nu op de hoogte gehouden van de bestelling en wanneer deze verwacht kan worden. Daarnaast is er ook een proeftuin waar klanten nieuwe functies kunnen proberen en feedback kunnen geven.

Twee PLUS supermarkten in één straat, dat is wat veel vond de eigenaar van een van de winkels. Doordat de COOP in de straat een PLUS is geworden, waren er twee winkels van PLUS in dezelfde straat. De eigenaar heeft de winkel verkocht aan de PLUS keten.

PLUS blijft in de prijzen vallen. De supermarktketen deelt de eerste prijs met Lidl van het jaarlijkse zomerrapport van onderzoeksbureau GfK. Beide supermarkten ontvingen een 7,59 gemiddeld als score.

De bouw van een nieuw distributiecentrum van de PLUS Supermarkten gaat voorspoedig. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum is PLUS straks in staat om de supermarkten op een duurzamere manier van boodschappen te voorzien.

De grootste supermarkt van PLUS is geopend, en wel in Wezep, bij Zwolle. Deze mega supermarkt is ruim 850 vierkante meter groot.

Mei 2023
Interessante ontwikkelingen in het supermarktlandschap. Supermarktketen PLUS gaat advertentieruimtes aanbieden in de supermarkt en later ook online. Op dit moment ontvangen de 400 winkels zo’n 4.5 miljoen bezoekers jaarlijks en is deze kans voor PLUS groot genoeg om er vol op in te zetten. Dit zal in eerste instantie aan fabrikanten en leveranciers worden aangeboden.

Goed nieuws, want ook PLUS is bezig met initiatieven ten behoeve van de duurzaamheid. Zo hebben varkenshouders, samen met PLUS supermarkt, als doel gesteld om de CO-2 afdruk te verkleinen. In eerste instantie wordt dit getest met enkele varkenshouders.  

April 2023
Supermarktketen Jan Linders gaat enkele supermarkten verkopen aan PLUS. Het is jammer dat deze lokale speler vergaat, maar goed om te lezen dat er een goede nieuwe eigenaar is gevonden voor de winkels. Ook JUMBO en Aldi nemen enkele winkels over.

We schreven er al eerder over, supermarkten die niet de juiste prijzen afrekenen. Helaas is het zo dat dit met name bij Jumbo, Albert Heijn en PLUS fout gaat. De consumentenbond heeft dit aangetoond in een nieuw onderzoek in 240 winkels. Bij PLUS gaat het om maar liefst 15% van de aankopen, dus check je bonnetje goed.

PLUS is uitgeroepen voor de “meest verantwoorde supermarkt” van Nederland 2023. Het is inmiddels alweer de achtste keer dat PLUS deze prijs binnensleept.

Tijdens de verkiezingen van beste PLUS supermarkt van het land, is de PLUS van Elroy Verhoeven uit Rotterdam verkozen tot beste. De winnaar wordt bepaald naar aanleiding van bezoeken van mystery shoppers, onaangekondigde bezoeken en presentaties aan de vakjury. PLUS Sabine uit Pijnacker heeft de beste broodafdeling van het land. 

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top